Brahmi Plus

BRAHMI (Bacopa monnieri) je jedním z centrálních léčivých rostlin Ájurvédské medicíny. Toto pojmenování okamžitě určuje oblast použití Brahmi: zlepšení paměti a koncentrace. V tradiční čínské medicíny (TCM) má Brahmi důležitou roli pro zlepšení kognitivních schopností.


Co je BRAHMI PLUS a na co se používá?

 

BRAHMI PLUS je kombinovaný doplněk stravy na podporu činnosti mozku ( "Brain Food"). BRAHMI PLUS obsahuje extrakt z rostliny Brahmi (Bacopa monnieri), Gingko biloba, Spirulina a nezbytné B-vitamíny a zinek.

 


Listy Ginkgo biloba, jednoho z nejstarších stromů historie Země, mají pevné místo v tradiční čínské medicíně na podporu poznávací schopnosti a zlepšení krevního oběhu. Dnes hraje extrakt z listů Gingko biloby důležitou roli při léčení demence.
Obsažený gingko biloba extrakt obsahuje mimo jiné Bilobaldid, který má neuroprotektivní účinek (tj. ochrana mozkových buněk - neuronů) před poškozením a odumíráním).

Zinek je třeba brát s jídlem a hraje klíčovou roli v metabolismu cukru, tuku a bílkovin. Navíc nedávné studie naznačují, že tento esenciální stopový prvek může zlepšovat i vizuální paměti a koncentraci.

Co BRAHMI PLUS obsahuje?

1 kapsle BRAHMI PLUS obsahuje:                                                                                      
60 mg extraktu Brahmi (Bacopa monnieri)
20 mg extraktu z listů Ginkgo biloba
22 mg Spiruliny
3 mg vitaminu B5 (Calcium pantotenát) *
1 mg vitaminu B6 (pyridoxin HCl) **
100 μg kyseliny listové *
2 μg vitamínu B12 ***
5 mg zinku (glukonát zinečnatý) *
Nosič - kukuřičná vláknina
* 50% DDD
** 70% DDD
*** 40% DDD

Obsažený extrakt Brahmi obsahuje bakosanidy, které se vyskytují jen v této rostlině, a jsou schopny distribuovat dusík a s největší pravděpodobností uvolňovat aortu a žíly. Vzhledem k tomu, že chuť Brahmi je velmi hořká, pro lidskou spotřebu se doporučuje především jako extrakt ve formě kapslí.

Spirulina obsahuje všechny esenciální aminokyseliny a vysoké koncentrace železa, vápníku a hořčíku.

Složky Brahmi PLUS neobsahují lepek, laktózu, kvasnice, konzervační látky, barviva ani látky živočišného původu = 100% vegan!

Co je třeba zvážit před použitím?

Vzhledem k tomu, že existují ojedinělé případy, kdy vysoké dávky Gingko biloba mohou způsobit krvácivost, měli by lidé s patologicky zvýšeným krvácením (hemoragické diatéza) a lidé užívající antikoagulanty (například warfarin, NSAID) užívat BRAHMI PLUS pouze po konzultaci s lékařem.
Při alergii nebo alergické reakci na některou ze složek by neměl být Brahmi PLUS používán.
Nevhodné pro těhotné, kojící matky a děti.
Nesmí být překročena doporučená denní dávka 2 kapsle.
BRAHMI PLUS není náhradou za vyváženou a pestrou stravou.

Jak se BRAHMI PLUS užívá?

Doporučené dávkování: 1x denně 2 kapsle, nejlépe po snídani.

Jaké jsou možné vedlejší účinky?

Nejsou známy žádné vedlejší účinky. Pokud si všimnete jakýchkoli nežádoucích účinků poraďte se prosím se svým lékařem nebo lékárníkem.

Jak skladovat Brahmi PLUS?

Udržujte mimo dosah dětí, na suchém místě při teplotě do 25 ° C.