Zakázková výroba

Zakázková výroba

Zakázková výroba představuje významnou část obratu naší firmy. Zaměřujeme se jednak na výrobky pro koncové spotřebitele – instantní nápoje, tablety a  tobolky, které jsou baleny buď ve spotřebitelských obalech, dózách nebo sáčcích, a nebo v tzv. bulku, balené v pytlích nebo kartonech, kdy si zákazník sám výrobky balí do spotřebitelských obalů.

Další významnou položkou našeho portfolia je výroba práškových polotovarů a premixů. Jedná se o směsi účinných látek, jako např. bílkovin, aminokyselin, sacharidů, vitaminů, minerálních látek, stopových prvků, náhradních sladidel, barviv, aromatů, rostlinných extraktů, které zapracovávají naši zákazníci do jejich finálních výrobků.

Naše výroba má certifikaci standardů IFS, má zavedený systém HACCP, je pod neustálou kontrolou státních dozorových orgánů, Státní veterinární správy a ČZPI. Taktéž splňujeme podmínky a jsme certifikováni pro výrobu bio-výrobků a krmných směsí.

 

Jak postupujeme?

V podstatě jsou dva způsoby, jak zakázková výroba začíná, buď zákazník přijde s vlastním konkrétním požadavkem, konkrétní představou o složení výrobku, použitých surovinách a typu obalu. Nebo má zákazník pouze představu o typu výrobku a přibližných parametrech a my mu pak předložíme návrh receptury finálního výrobku. Tato přípravná fáze trvá zpravidla několik dní, důležité je, aby měl zákazník jasnou představu o složení finálního výrobku a aby byl ochoten akceptovat technologická omezení, vyplývající z povahy použitých surovin.

Když překonáme počáteční a asi nejsložitější fázi, tedy vývoj receptury, odladění ochucení a výběr, příp. výrobu obalů, pak už nic nebrání vlastní výrobě.  Technicky jsme vybaveni tak, abychom byli schopni vyhovět zákazníkům co do velikosti vyráběných šarží. Práškové směsi jsme schopni namíchat řádově od stovek gramů až po několik tun. Tablety a tobolky vyrábíme od tisíce kusů až po několik milionů.

 

 

Co můžeme konkrétně nabídnout?

Co se týká práškových směsí, instantních nápojů a premixů, disponujeme velmi širokou surovinovou základnou, která čítá stovky běžně používaných surovin. Ve stručnosti lze zmínit bílkovinné preparáty (rostlinného a živočišného původu), sacharidy (dextróza, maltodextrin, glukóza, sacharóza, palatinóza, laktóza), náhradní sladidla, aromata, vitaminy, minerální látky, stopové prvky, rostlinné extrakty, koření, barviva, kyseliny,....

Hotové výrobky balíme do dóz nebo sáčků.

Tablety lisujeme metodou přímé komprese (prášková směs se pod vysokým tlakem stlačuje do forem, čímž vznikají požadované tablety). Disponujeme třemi formáty tablet, tzv. malé čočky pro tablety o hmotnosti 200 až 350 mg, větší čočky pro tablety o hmotnosti 400 až 800 mg a oválné tablety o hmotnosti 700 až 1300 mg.

Na automatických nebo poloautomatických plničkách tzv. tvrdých tobolek, plníme tobolky o velikosti “1“, “0“, “00“ a “000“.

Tablety a tobolky jsme schopni naplnit do blistrů na automatickém blistrovacím stroji.

 

Jak postupovat v případě zájmu o zakázkovou výrobu?

Veškeré záležitosti spojené se zakázkovou výrobou řešíme z každým zákazníkem individuálně, jinak to ani nelze.  Vždy musíme vycházet z požadavku zákazníka a našich technologických možností.  Pak můžeme připravit a odladit receptury, podle kterých budeme vyrábět. Zákazníci si mohou být jisti, že receptury, které pro ně vyvíjíme, jsou výhradně rezervovány jen pro ně. Nemůže se stát, abychom stejnou recepturu použili pro více zákazníků.